Asiakascaset

Case Näytönpaikka | Case Villa


Jouni Paasio, 
Alueellinen mainoskatko ja mobiilimainonta


Näytönpaikka heittäytyi verkon varaan
Printtimainonnan poisjättäminen
ei heilauttanut avainmittareita!

Turkulainen kiinteistönvälitystoimisto Näytönpaikka on perustettu vuonna 2008. Tänään Näytönpaikassa on yrittäjä Jouni Paasion lisäksi yhdeksän välittäjää. Paasion lähti aikoinaan perustamaan ”alan parasta työpaikkaa”. Työntekijöiden hyvä johtaminen onkin Näytönpaikan kilpailuvaltti.

Printin rahoilla verkossa voi tehdä vaikka mitä – myös henkilökunnan hyvinvoinnin edistämiseksi

Näytönpaikan lanseerausvaiheessa käytettiin sanomalehtimainontaa, mutta Paasio tiedosti, että kohteiden printtimainonta oli kuoleva ilmiö. Näytönpaikka heittäytyikin täysin verkon varaan runsas vuosi sitten, marraskuussa 2013. Sanomalehtimainonnan alasajo tehtiin hallitusti, ensin ilmoittamistiheys laskettiin puoleen, sitten puolitettiin mainoskoko. Paasio piti välittäjänsä tietoisina tilanteesta viikoittain. Tilastoista seurattiin kohteiden ilmoituksissa käyneiden, näytöille osallistuneiden sekä yhteydenottojen määrää. Printtimainonnan poisjättäminen ei heilauttanut avainmittareita! Epävarmuutta vähentääkseen yrittäjä teki myös väelleen selväksi, että printistä säästyvät rahat käytetään verkossa vaikuttavampiin toimenpiteisiin ja henkilöstön hyvinvointiin. Toimeksiantotilanteissakin mediavalinta on helppo perustella kysymällä, mistä toimeksiantaja itse ensisijaisesti katsoisi myytäviä asuntoja – vastaus on useimmiten: verkosta.

Etuovi.comissa luodaan tunnettuutta Näytönpaikka-brändille

Näytönpaikan markkinoi kohteitaan asuntokaupan verkkopalveluissa, lisäksi mediamixiin kuuluu hakusanamainonta. Jouni Paasio ymmärtää myös verkkomainonnan merkityksen. Mainosratkaisuna Etuovi.comissa on ollut alueellisesti kohdennettu mainoskatko. Kampanjasykli kolme viikkoa mainontaa, yksi taukoa takaa sen, että mainonnan huomioarvo ja kiinnostavuus pysyvät hyvällä tasolla. Kevättalvella 2015 vuorossa on kampanjointi m.etuovi.com-mobiilisivustolla, asuntoja kun haetaan yhä useammin mobiililaitteella.

Pitkäjänteisen verkkomainonnan tavoitteena on Näytönpaikka-brändin tunnettuus ja liikenne omille sivuille. Raikkaat sivut erottuvat kilpailijoista, asuntotarjonta on näyttävästi esillä. Yritys panostaa kohdekuviin, ammattivalokuvaajan kuvaus sisältyy välityspalkkioon. Verkkomarkkinointia on notkeaa toteuttaa, sillä tuotannosta vastaava Signal-mainostoimisto toimii samoissa tiloissa. Ideointi sujuu lennossa lyhyissä kohtaamisissa kesken välittäjän kiireisen työpäivän.

 
Suosittelu mahdollistaa pitkän aikavälin menestyksen, sillä palaava asiakas tuo katteen toimistolle. Näytönpaikkalaiset pysyvät mukana asiakkaan elämässä myös kauppojen jälkeen. Kiinteistönvälityksestä tulee todellista välittämistä asiakkaan asumisen tarpeista.Kari Salminen, 
Laajeneva välimainos viikolla 5/2014


Brändinrakennusta ja liikennettä omille
kotisivuille alueellisella välimainoksella
Seuraan mielenkiinnolla,
mitä uusia
mainosmahdollisuuksia
tuotte tarjolle.

Kiinteistönvälitys VILLA OY LKV juhli 1-vuotissynttäreitään huhtikuun 2014 alussa. Nuori yritys on ollut alusta asti verkon markkinapaikkojen ilmoittaja-asiakas. VILLA panostaa yrityksen ilmeeseen ja kohteiden edustavaan esilletuomiseen asuntosivustoilla: valokuvat ovat ammattikuvaajan ottamia ja kaikissa kuvissa on yrityksen vesileimalogo. Asuntosivustojen ilmoittelun lisäksi VILLA on voimakkaasti läsnä sosiaalisen median kanavissa, profiilit löytyvät esimerkiksi Facebookista ja Instagramista, ja Pinterestissäkin yrityksellä on useita kuvaboardeja.

VIlla LKV:n Instagram-kuvat näkyvät myös Etuovi.com Sisustus -palvelussa. Tutustu Villa LKV:n Instagram-tiliin tästä >

Villa LKV Instagram

Villa LKV:llä on kuvia myös Pinterestissä >

Villa LKV Instagram

Ilmoittaminen netin markkinapaikoilla ja sosiaalisen median kanavat muodostavat VILLA OY LKV:n kohdemarkkinoinnin kivijalan. Silloin tällöin käytössä on printtimainonta valituille kohteille, sillä se tuntuu tavoittavan seniori-ikäiset asunnonvaihtajat.  VILLA on kokeillut myös verkkomainontaa Etuovi.comissa. Alueellisen verkkokampanjan kohderyhmänä olivat uuden asunnon ostajat sekä potentiaaliset toimeksiantajat. Tavoitteena oli ohjata mahdollisimman tehokkaasti kävijöitä omille kotisivuille, aktivoida ostajia ja myyjiä yhteydenottoon sekä rakentaa nuoren yrityksen brändiä, Salmisen sanoin: ”Juurruttaa logomme asuntokaupan aktiivivaiheessa olevien mieleen”.

Mainosmuodoksi valittiin laajeneva välimainos ja kampanja kesti 2 viikkoa. Salminen on tyytyväinen tuloksiin, moni asiakkaista kertoi huomanneensa mainoksen Etuovi.comissa. Pelkällä näppituntumalla Salminen ei kampanjan tehoja mittaa, Etuovi.comin kampanjaraportin lisäksi hän analysoi tuloksia tarkkaan yrityksen käytössä olevilla analytiikkatyökaluilla. Liikennettä ohjautui mukavasti kotisivuille ja maine kasvoi.

 

Salminen rakentaa VILLA OY LKV:n yritysmielikuvaa niin mediavalinnoilla kuin yrityksen ilmeelläkin. Hän kertoo huomanneensa, että laadukas ja moderni ilme ilmoituksissa ja kotisivuilla miellyttää niin ostajia kuin toimeksiantajiakin, ja luo mielikuvaa luotettavasta toimijasta. Salminen kertoo hakevansa aktiivisesti uusia juttuja, mutta ei lähde arvailemaan, mikä on asuntomarkkinoinnin ”Next Big Thing”.  Uudistuneeseen Etuovi.comiin hän kohdistaa isoja odotuksia.  ”Seuraan mielenkiinnolla, mitä uusia mainosmahdollisuuksia tuotte tarjolle ja millainen mainonta toimii uudessa palvelussa”, tiivistää Salminen.