ASIAKASCASET

Case: Kodit On Oy

Etuovi.com mainoskampanja siivitti useisiin kauppoihin ja uusiin toimeksiantoihin

Kodit On Oy Päivi Kuuttinen LKV on Kangasalla pian viisi vuotta toiminut kiinteistönvälitysyritys. Yritys on toimintansa alusta alkaen panostanut ensisijaisesti nettimainoskampanjoihin. Päivi Kuuttinen uskoo, että asiakaskunnan tavoittaa kaikkein parhaiten netin kautta ja painottaa Etuovi.comin arvokasta ja hyödyllistä käyttäjädataa, jota myös hyödyntää mainonnan oikean kohdennuksen apuna.

Tavoitteet:

Päivi tarvitsi lisäapuja erään uudiskohteen myymättä jääneiden asuntojen markkinointiin. Kohteet haluttiin herättää henkiin ja luoda kiinnostusta oikeille potentiaalisille ostajille sekä saada kiinnostuneita asuntojen esittelyihin. Tavoitteiden saavuttamiseksi Päivi koki parhaimmaksi vaihtoehdoksi mainonnan Etuovi.comin sivuilla.

Toteutus:

Mainoskampanja toteutettiin joulun alla parissa eri erässä ja mainosmuotona käytettiin paraatibanneria Etuovi.comin etu- ja hakutulossivuilla. Päivi halusi ehdottomasti hyödyntää Etuovi.comin dataa ja kohdentaa mainoksen oikealle ostajapotentiaalille alueella, jolla kohteet sijaitsevat. Kohdennuskriteerit haluttiin kuitenkin pitää maltillisina, jotta sanoma saavuttaisi mahdollisimman laajan, ja halutun kohdeyleisön. Kohdennukseksi valittiin alueena Tampereen keskusta.

Mainoksen luomisessa hyödynnettiin Etuovi.comin graafista suunnittelijaa ja mainosten sanoma viilattiin lopulliseen muotoonsa yhteistyössä Etuovi.comin myyntipäällikön kanssa. Mainoksessa käytettiin asiakkaan ottamia kohdekuvia ja varmistettiin, että mukaan tulee selkeä kehotus tutustua huoneistoihin tarkemmin. Mainosbannerista ohjattiin suoraan myynnissä olevan kohteen kohdesivulle Etuovi.com-palveluun, sekä yrityksen kotisivuille. Molemmista oli helppo lähettää yhteydenottopyyntö välittäjälle.

Tulokset:

Päivi kokee, että jo pelkkä Etuovi.comin datan hyödyntämismahdollisuus on hienoa, mutta erityisen onnistumisen tuottivat mainoskampanjan upeat tulokset: Kampanja poiki useamman kaupan ja yritys sai lisää tunnettuutta. Päivi myös uskoo toimeksiantajansa olleen tyytyväisiä hyvään näkyvyyteen Etuovi.comin paraatipaikalla. Onnistuneet tulokset toivat myös lisää toimeksiantoja, minkä vuoksi yrityksellä on jo seuraava mainoskampanja suunnitteilla.

Löydä sinäkin oikea kohderyhmä kohteillesi ja onnistu! Kysy lisää sinulle sopivista mainosratkaisuista myynniltämme!

”Suoraan sanottuna teiltä saa upeaa dataa kävijöistä, se on hienoa. Mutta minulle suora onnistuminen on siinä, kun saan yhteydenottoja, saan talon täyteen väkeä ensiesittelyssä. Lisäksi yksikin kauppa kertoo, että onnistuimme, tässä mainitussa markkinoinnissa onnistuimme useiden kauppojen verran.”

–Päivi Kuuttinen, Kodit On Oy


Case: Peab Oy, Tampere

Uudiskohteen teaser tuotti toivottuja tuloksia

Peab Oy, Tampere on rakennuttaja, jonka arvot – kehitys, käytännönläheisyys, luotettavuus ja henkilökohtainen toiminta ovat ennen kaikkea läsnä arjen tekemisessä. Peab käyttää aktiivisesti mainonnan eri ratkaisuja myyntityön tukena ja ymmärtää mainonnan tuoman hyödyn ja mahdollisuudet.

Tavoitteet:

Asiakas halusi tuoda uudiskohteensa, asunto-osakeyhtiö Messukylän Lissun ihmisten tietoisuuteen jo ennen varsinaisen ennakkomarkkinoinnin aloitusta. Tavoitteena oli myös laajentaa asiakasrekisteriä.

Toteutus:

Teaseri toteutettiin helmikuun 7.-19.2.2018 ennen ennakkomarkkinoinnin alkua. Mainosmuotona käytettiin paraatibanneria Etuovi.comin etusivulla ja hakutulossivulla. Kampanjaa varten asiakas käytti kopterikameraa saadakseen kattavan ja laadukkaan ilmakuvan alueesta, ja arkkitehti upotti uudiskohteen 3D-mallinnuksen kuvaan.

Itse mainosbanneri tehtiin saatua kuvaa käyttäen Etuovi.comin graafisen suunnittelijan toimesta. Banneriin haluttiin selkeä kehotus ilmoittautua asiakasrekisteriin sekä suora ohjaus ilmoittautumislomakkeelle. Asiakas halusi panostaa bannerin laatuun, sillä mainosten toteutuksella on tärkeä rooli kampanjan onnistumisessa.

Mainontaa haluttiin kohdentaa, mutta pitää kuitenkin kohdennuskriteerit maltillisina, jotta sanoma saavuttaisi mahdollisimman laajan ja relevantin yleisön. Kohdennuksiksi päätettiin valita alueena Tampere + ympäristökunnat, ja ikähaarukka nuorista aikuisista eläkeläisiin.

Tulokset:

Tuloksia mitattiin ensisijaisesti mainosten klikeillä sekä näyttöajoilla – molemmilla mittareilla erinomaisin tuloksin. Tärkeimpänä tuloksena voidaan kuitenkin sanoa, että mainonnalle asetetut tavoitteet, tietoisuuden laajentaminen ja asiakasrekisterin kasvattaminen onnistuivat mainiosti. Asiakasrekisteri kasvoi uusilla yhteystiedoilla ja sitä myöten myös ennakkomarkkinointivarauksia saatiin tehtyä.

Onnistu sinäkin ja kysy lisää tarjoamistamme mainosratkaisuista myynniltämme!

”Tavoitteet toteutuivat hyvin, asiakasrekisteriin tuli paljon lisää yhteystietoja ja sitä myöten myös varauksia ennakkomarkkinoinnin alussa.”

–Peab Oy, Tampere


Case: Huom! Pirkanmaan Laatuvälitys Oy

Nousu Plus -lisänäkyvyyden aktivointi johti nopeaan kauppaan!

Irma Nieminen, Huom! Pirkanmaan Laatuvälitys Oy:n osakas on ollut kiinteistönvälittäjänä jo yli 30 vuotta. Valveutuneena välitysalan ammattilaisena hän kokee, että erilaisten markkinointitapojen käyttö ja kokeilu on ehdoton edellytys asetettujen tavoitteiden saavuttamiseen toimeksiantajan hyväksi. Irma iloitsee vapaasta mahdollisuudestaan käyttää Etuovi.comin lisänäkyvyysratkaisuja parhaaksi katsomilleen myyntikohteille.

Tavoitteet:

Irmalle tuli toimeksiantona Viinikassa sijaitseva saunallinen 90-luvun kerrostalokaksio, joka ei ennakko-odotuksista huolimatta löytänyt ostajaa tavoitellussa ajassa. Lisäksi esittelyiden väkimäärä vain laski, mikä antoi sysäyksen ottaa järeämmät aseet käyttöön.

Toteutus:

Irma päätti ottaa Etuovi.comin Nousu Plus -lisänäkyvyyden käyttöön kohteelle ja varmisti vielä ennen lisänäkyvyyden aktivointia, että kaikki kohteen tiedot ovat varmasti halutun mukaisia.

Hän vinkkaa, että ennen Nousu Plus -lisänäkyvyyden aktivointia on ehdottoman tärkeää lisätä uusia kuvia, vaihtaa kuvien järjestystä, muokata esittelytekstiä entistä houkuttelevammaksi ja jos tarvetta, myös muuttaa hintapyyntöä. Näin uutta boostia saava kohde esittäytyy mahdollisimman hyvässä valossa ja varmistaa uusien silmäparien kiinnostuksen!

Etuovi.comin Nousu Plus -lisänäkyvyyden aktivointi on helppoa, joko KIVI-järjestelmän kautta, tai Etuovi.comin sopimusasiakaspalvelun kautta. Näin myös kynnys lisänäkyvyyden hyödyntämiseen on matala!

Tulokset:

Heti Nousu Plus -lisänäkyvyyden aktivoinnin jälkeen kohteen kiinnostus kasvoi, ja seuraavaan esittelyyn tuli aikaisempaa huomattavasti enemmän kiinnostuneita ostajia. Kohteelle löytyikin pian ostaja ja kaupat saatiin sovittua lähes pyyntihinnalla. Lopputuloksena niin ostaja, myyjä, kuin välittäjä olivat erittäin tyytyväisiä. Irma aikoo hyödyntää Etuovi.comin Nousu Plus -lisänäkyvyyttä jatkossakin!

”Toimi loistavasti, kohteen kävijämäärä nousi lähes myynnin alkuviikon tasoon ja kohteesta sovittiin kauppa.”

–Irma Nieminen, Huom! Pirkanmaan Laatuvälitys Oy

Siirry ostamaan lisänäkyvyyttä

Tutustu myös muihin lisänäkyvyysratkaisuihimme

Hyödynnä Etuovi.comin erilaiset mainosratkaisut

Kohtaa aktiiviset ostajat / myyjät ja kerää kontakteja

Ole läsnä ja kampanjoi tehokkaasti tietyllä aikavälillä

Tavoita ja koukuta yleisösi sisällöllä, joka jää elämään